14
velj

Holistička ljepota

Uz holistička načela, klasični pristupi i postulati o ljepoti i zdravlju se mijenjaju na način da se produbljuju dimenzije dosadašnjeg poimanja ljepote i samim time mijenjaju se i prioriteti. Slobodna sam reći da holistički pristup ljepoti koji je u skladu s prirodom, na suptilan način mijenja sadašnje stavove i postavlja neke sasvim nove odrednice i temelje kozmetičkoj industriji u budućnosti. Kozmetika novog doba je u skladu s prirodnim ciklusima i načelima uzimajuci u obzir različite potrebe, želje i stanja svake osobe izvana ali i iznutra. Ta vrsta kozmetike povećava ekološku svijest pojedinca jer koristi isključivo prirodne, chemical free, fair trade i cruelty free sastojke i pakirana je u bio- razgradivoj ambalaži koja ne narušava okoliš i prirodnu ekološku ravnotežu. Vodi se mišlju da je stav i način na koji brinemo i promišljamo o prirodi, odražava stavove i načine na koje brinemo o sebi, i o svome zdravlju i ljepoti.

 

HOLISTIČKI TRETMANI LJEPOTE

Za razliku od klasičnih kozmetičkih tretmana, holistički tretmani teže integriranju i uspostavljanju ravnoteže između tijela, uma i duha. Uz holističku ljepotu put prema zdravlju i ljepoti postaje mnogo uzbudljiviji, jer aktivira i naše vlastite unutarnje iscjeljujuće potencijale koji kreiraju ravnotežu i vibraciju, koja privlači i sjaji iznutra na van i onda kada ne nosimo niti trunku sminke.

Damira Raković – Broz vlasnica i voditeljica AyA – Holističkog Studia, među prvima pokreće salon na temu holističke ljepote u Hrvatskoj.