Ashiatsu tretman

Holističke masaže - Body Work tretmani

Ashiatsu tretman

ashiatsu3

Ashiatsu spada u orijentalne vrste terapija čije porijeklo i oblik svojim korijenima sežu u Japan, Indiju i Tajland.

Ashiatsu je oblik rada na tijelu koji koristi terapeutski pritisak stopalima (preko odjeće) u svrhu promicanja zdravlja i blagostanja. Iako “Ashiatsu” doslovno znači stopalo (ashi), tlak (atsu) na japanskom, prilikom ashiatsu tretmana, terapeut po potrebi također koristiti i koljena, laktove, dlanove i prste.

ashiasu1

Radom na tijelu, Ashiatsu pomaže unaprijediti ukupno (fizičko, mentalno, emocionalno i duhovno) zdravlje. Tretmani obično uključuju istezanje, stimulaciju ili umirenje akupresurnih točaka po meridijanima i strukturne tehnike za poravnanje. Za vrijeme tretmana terapeut koristi držače ili uže za ravnotežu i podršku, a koristeći vlastitu gravitaciju određuje jačinu pritiska rada na tijelu. Tretman pozitivno djeluje na cjelokupni organizam, a posebno na živčani i probavni sustav, krvotok, te mišićno i vezivno tkivo i zglobove.

ashiatsu2

Rad je učinkovito terapijski i često klijenti osjete veliko olakšanje i opuštanje nakon tretmana. Tehnika uključuje rad dubokim pritiscima, stoga se prije tretmana potrebno posavjetovati sa terapeutom.

ashiatsu4

Trajanje tretmana: 60 minuta