Shiatsu tretman

Holističke masaže - Body Work tretmani

Shiatsu tretman

shiatsu

Shiatsu terapija objedinjuje akupresuru, tj. pritiske na specifične točke na tijelu, masažu i rastezanje mišića. Shiatsu metoda ima korijene u drevnoj kineskoj medicini, a temelji se na spoznaji da ljudsko zdravlje ovisi o razini i protoku životne chi energije kroz meridijane koji povezuju površinu tijela i unutarnje organe. Ako je razina energije visoka i njen je protok nesmetan, čovjek je zdrav i dobro se osjeća, a ako je razina niska i protok blokiran, čovjek se osjeća loše i narušenog je psihofizičkog zdravlja.

Shiatsu je učinkovit kako u preventivi bolesnih stanja, tako i u uklanjanju različitih poremećaja i bolesti, te smanjenu izraženosti njihovih simptoma.

Trajanje tretmana: 60 minuta

lotus

Više:

Smanjenje razine i blokiranje energije posljedica su negativnih utjecaja iz okoline, posebno stresa, na tijelo čovjeka. No, zahvaljujući akupresurnim točkama, ključnim mjestima na kojima je moguć pristup meridijanima, na razinu i protok energije može se djelovati izvana, pritiskom na te točke.

shiatsu4

Dakle, polazeći od simptoma koji signaliziraju poremećaj u razini i blokadu u protoku energije, pritiscima na određene akupresurne točke organizam se potiče na iskorištavanje vlastitih potencijala za proces samoozdravljenja te podiže razinu energije i uspostavlja ponovni nesmetani protok blokirane životne chi energije, a time i životnu ravnotežu.

shiatsu2

Budući da se temelji na cjelovitom pristupu čovjeku, shiatsu harmonizira i potiče neodjeljivo jedinstvo duha, psihe i tijela. Shiatsu razgrađuje stres i potiče unutarnje zadovoljstvo, volju za aktivnim životom i dobro raspoloženje.

Ovim tretmanom mobiliziraju se potencijali tijela za samoozdravljenje, potiče se proces obnavljanja i izmjene tvari te jača cjelokupni imunološki potencijal. Tretman pozitivno djeluje na cjelokupni organizam, a posebno na dišni, živčani i probavni sustav, krvotok, te mišićno i vezivno tkivo i zglobove. Shiatsu je učinkovit kako u preventivi bolesnih stanja, tako i u uklanjanju različitih poremećaja i bolesti, te smanjenu izraženosti njihovih simptoma.

shiatsu5

Terapija je izuzetno učinkovita u slučaju poteškoća s mišićima, vezivnim tkivom i zglobovima te općenito organima za kretanje, kod probavnih smetnji, smetnji u funkcioniranju krvotoka, te poremećaja koji su posljedica dugotrajne izloženosti stresu. Ona pomaže i kod bolesti dišnih putova, bolne menstruacije te poremećaja u funkcioniranju živčanog sustava. Osim što uklanjanja stres, pomaže kod psihičke napetosti, neuroza, anksioznosti, poremećaja spavanja, nesanice i slično.

shiatsu6

Shiatsu terapija djeluje analgetično, dakle, smanjuje ili uklanja bolove različitog porijekla, primjerice glavobolju i migrene, bolove u zglobovima, leđima te kronične bolove.

shiatsu7

”Shiatsu ne liječi bolesti već pomaže organizmu da dođe u optimalno stanje, kako bi se samo izborilo i ozdravilo”

Uloga shiatsu praktičara je da putem podrške i dodira evolutivno pomakne klijenta naprijed i bliže zdravlju.