Thai Yoga masaža

Holističke masaže - Body Work tretmani

Thai Yoga masaža

tajlandska-3

Radi se o terapiji koja se izvodi na strunjači, bez upotrebe ulja, a klijent je odjeven u laganu i komotnu odjeću. Terapeut počinje sa sistematskim ritmičkim pritiscima duž energetskih linija na tijelu, pritom koristeći ruke, laktove, stopala, koljena, kao i težinu svog tijela. Jačina pritiska se regulira u skladu sa fizičkom kondicijom i konstitucijom klijenta.

tajlandska-2

Tokom tretmana terapeut koristi i razne tehnike istezanja, dovodeći tijelo u više različitih položaja, vrlo sličnih jogi. S obzirom da je ovo terapija koja dubinski djeluje na sve aspekte ljudskog bića, bitno je da tokom tretmana klijent bude što opušteniji i da svjesno prati sve senzacije koje se događaju u njegovom tijelu.

tajlandska-masaza

Kombinacija svih ovih elemenata tijelo i um maksimalno opušta i regenerira, pa ljudi opisuju tajlandsku masažu kao istovremeno relaksirajuću i energičnu.

Trajanje tretmana: 60 ili 90 minuta

lotus

Više

Tradicionalna tajlandska masaža je drevna terapeutska vještina koja vuče svoje korjene  iz yoge, budističke duhovne prakse i Tajlanda. To je fizičko – energetska, stručna terapija koja ima za cilj pokrenuti i uskladiti protok vitalne energije organizma, dovodeći tijelo, um i duh čovjeka u stanje ravnoteže i harmonije, pružajući mu priliku za samo izlječenjem. Ona i nije masaža u uobičajenom smislu te riječi, već dio starog sistema prirodnog liječenja. U tradicionalnoj tajlandskoj medicini ova terapijska tehnika je jedna od ključnih metoda, kako u prevenciji, tako i u ublažavanju i liječenju brojnih zdravstvenih tegoba.

Razlikuje se od klasične zapadne masaže po stimulaciji energetskih kanala i akupresurnih točaka.

Neki od pozitivnih efekata tajlandske masaže:

• Povećanje fleksibilnosti i okretnosti
• Smanjenje boli i opuštanje mišića
• Poboljšava posturalno podešavanje tijela
• Smiruje živce i omogućuje duboko opuštanje
• Oslobađa od mentalne napetosti
• Potiče limfnu i vensku cirkulaciju
• Uklanja umor, bol u zglobovima i glavobolju

Naročito je efikasna kod osoba koje dugo sjede i pate od bolne ukočenosti i napetosti u leđima i vratu, odnosno kod svih bolesti modernog doba,  kao što su stres, visoki krvni tlak, nervoza, nesanica, depresija, itd.

Tajlandska masaža se izvodi na strunjači u laganoj i udobnoj odjeću. Nakon kratkog informativnog razgovora s terapeutom, tretman počinje opuštanjem i osvještavanjem procesa disanja kao pripremom za tretman. Preporuka je jesti  najkasnije 2 sata prije tretmana.