18
ožu

POKRET ~ PROTOK ~ NAPREDAK

Kojim god imenima mi to voljeli nazivati ali ono što je doista bitno za osobnu ravnotežu i zdravlje je fizički i mentalni protok. Kada smo u fizičkom protoku naše tijelo se samo po sebi oslobađa napetosti, vitalno je gipko i zdravo. A, kada smo u mentalnom protoku naša psiha je zdrava, intelekt je britak i nemamo zadrške u zdravom izražavanju svojih potreba. Isto tako, nemamo porive da se zubima držimo za repove prošlih iskustava niti zadržavamo naslage neprorađenih emocija. Nisam sigurna da li je ikada u Ayu ušetao klijent, a, da pritome nije komentirao udobnost i lijepu atmosferu cjelokupnog prostora.

No, iako postoje mnogi faktori za stvaranje ugodnog ambijenta i prostora koji utjelovljuje sigurnost, podršku, opuštenost i mir. Zasigurno najveću zaslugu ugodnosti našeg ambijenta pripisujem upravo žuboru vode koji pridonosi aktivnom protoku energija u prostoru. Svi koji ste posjetili Ayu, znate o čemu je riječ.. No ipak, nije sve samo do atmosfere. Tek kada vas u protočnom ambijentu sa punom pažnjom dotaknu ruke terapeuta i isperu mirisi čiste prirode – tek ovdje nastaje alkemija.

Kroz dodir, pokret, miris i prostor podrške, otvaramo se vlastitom protoku u kojem tijelu dajemo mogućnosti otpustiti razna fizička ograničenja u obliku boli, krutosti, starih (ne)podržavajućih obrazaca straha i nakupina toksičnih emocija. Kada (op)ustim tj. (ot)pustim – rezultat je osjećaj lakoće u tijelu i glavi jer svaki protok donosi svježinu i bistrinu koja se posljedično širi na sav život u tebi i oko tebe.. Brini o sebi i daruj si pokret ili masažu kada god osjetiš potrebu da opet bistro (po)tečeš. ~ Damira