Đumbiroterapija

Tretmani tijela - Prirodna njega tijela

Đumbiroterapija

untitled-1

Pripremite se za nadolazeće razdoblje zime kako biste hladnije, vlažnije vrijeme dočekali zdravi, vitalniji i sa visokom razinom imuniteta.

Jedan od blagotvornih tretmana koje vam  preporučujemo u ovo hladnije zimsko razdoblje,  svakako su tretmani ljekovitim đumbirovim toplim oblozima:

tretmani tijela 2

„Đumbiroterapija ili đumbiranje se preporučuje kao jedan od najučinkovitijih tretmana u hladnijim mjesecima kojim ćete vratiti organizmu energiju, ugrijati tijelo i ojačati njegovu prirodnu otpornost.“

ginger 

                                               

„Oblozi od đumbira pogodno djeluju na razne akutne ili kronične bolove, a mogu ubrzati oporavak nakon raznih upalnih stanja.“

Đumbiroterapija je odlična za pripremu organizma za hladnije dane. Ljekoviti topli oblozi spravljeni od svježeg đumbira se postavljaju na tijelo uz laganu masažu čime se postiže revitalizirajući učinak, pojačava se cirkulacija, potiče se imunološki sustav te oslabađa tijelo nakupljenih štetnih tvari i toksina. Svježi đumbir vraća vitalnost i energiju. Budući da njegova toplina prodire duboko u tkivo, posebice povoljno djeluje na vitalne organe reproduktivnog sustava, te na bubrege i mokraćni sustav. Đumbiroterapija je posebice korisna kod ukočenih leđa, bolova u lumbalnom i području sakruma, bolnih mišića te svih kroničnih bolova. Imate li osjećaj stalne pothlađenosti tokom zimskih perioda, ovo je idealan tretman za Vas.

lotus

Povoljno djelovanje đumbiroterapije:

  • Pogodno djeluje na mnoge akutne ili kronične bolove kao što su reumatizam, artritis, bolovi u leđima, sakrumu, išijas, grčevi (menstrualni, crijevni itd.)
  • Može ubrzati oporavak nakon raznih upalnih stanja (bronhitis, upala bubrega i mjehura, infekcije prostate i crijevnih upala.
  • Uspješno pomažu razgraditi otvrdnule nakupine masti, bjelančevina i minerala. Primjeri za to su bubrežni kamenci, žučni kamenci, ciste (na grudima i jajnicima) i dobroćudni tumori kao što su fibroidi maternice.
  • Prirodno je sredstvo za jačanje vitalnosti reproduktivnog sustava i reguliranje tegoba koja su posljedica pomanjkanja vitalne tjelesne topline.  Olakšava mjesečnicu, a pomaže i kod neuredne mjesečnice, te ublažava menstrualne grčeve.
  • Opušta napete mišiće.
  • Oblozi od đumbira pogodno djeluju na razne akutne ili kronične bolove, a mogu ubrzati oporavak nakon raznih upalnih stanja.“

Opustite se u mirisnoj  oazi AyA studija uz blagotvorno djelovanje Đumbiroterapije..

Tretman uključuje:  đumbiranje leđa + 20 minutnu masažu leđa, vrata i ramenog pojasa, te šalicu toplog čaja od đumbira nakon tretmana.

Trajanje tretmana: 45-60 minuta