Fitopiling

FITOPILING je vrsta biološkog biljnog pilinga, za razliku od ostalih pilinga, fitopiling ima djelovanje na sve slojeve epidermisa. Fitopiling nema apsolutno nikakvih štetnih posljedica. Sastojci koji se koriste za fitopiling su potpuno prirodni i biološki aktivni preparati.

Fitopilingom se izaziva brzo perutanje i porpuna obnova površinskog sloja kože. Preparati za fitopiling aktivno i pozitivno utječu na metabolizam kože, pospješuju obnavljanje (elastičnost i zategnutost kože).

Fitopiling u odnosu na ostale vrste pilinga ima produženo djelovanje i tijekom procesa fitopilinga ne dolazi do koagulacije bjelančevina. Efikasnost fitopilinga je velika, rezultati na licu su vidljivi odmah, a cijeli proces ne izaziva nikakvu traumu kože, niti bilo kakve naknadne komplikacije.

Fitopiling je po sastavu suha smjesa biljnih preparata, koja sadrži morske i slatkovodne alge, fitoplankton i ljekovito bilje (bokvica, hajdučka trava, neven..)

U okviru fitopilinga se koristi i slatkovodna spužva (Spongilla), koji se još od davnina koristila za neutraliziranje podljeva, infiltrata, mrtvog tkiva, sanaciju posljedica upalnih procesa, kao i nakon kirurških zahvata u procesu ozdravljenja.

Fitopiling se koristi u obliku piling – maske. Silikatne iglice prodiru u površinski sloj kože i izazivaju laganu stimulaciju, šire kapilare i krvne žilice na većoj dubini. Tako se poboljšava dotok krvi u stanice kože, samim time se pojačava i proces oksigenacije.

Fitopilingom se osobađaju vlastite biološki aktivne supstance, histamin i prostoglandin, što pospešuje obnovu tkiva, resorpciju ožiljaka i zadebljanja i oživljavanje imuniteta i zaštitne uloge kože.

PRIMJENA FITOPILINGA (TRETMAN LICA):

  • Djeluje protuupalno kod akni
  • Uklanja hiperkeratoze
  • Kod masne kože sa proširenim porama
  • Protiv hiperpigmentacije
  • Za podljeve nakon akni i operacija na licu
  • Kao prevencija starenja kože
  • Kod ožiljaka

Za vreme fitopiling masaže pacijent može osjetiti blago bockanje. Osjećaj bockanja ostaje još nekoliko sati nakon tretmana, a na dodir se pojačava.

PROCES FITOPILINGA

Prva 24 sata: koža je blago crvena

Od 24 do 48 sati: koža se zateže i tamni kao posle sunčanja

Od 48 do 72 sata: formiranje tanke opne koja nakon ovog vremena puca (počinje proces perutanja)

Od 72 do 96 sati: perutanje traje i prestaje posle četvrtog dana.

Trajanje tretmana: 60 minuta