Edukacije

Edukacije

Threading / Depilacija koncem

Threading je drevna metoda za uklanjanje dlačica koji je nastao u dijelovima Indije, Srednjeg i Dalekog istoka, te je trenutno jedan od najpopularnijih i najtraženijih tretmana u zapadnim zemljama, pogotovo Velikoj Britaniji i SAD-u. Od samog otvorenja našeg centra, threading metoda, pokazala se kao jedna je od najtraženijih usluga iz široke ponude AyA usluga i tretmana.

Što je threading i koje su prednosti oblikovanja obrva ovom metodom?

Threading se u praksi najčešće koristi kod oblikovanja obrva. Preferirani je tretman uklanjanja dlačica iz nekoliko razloga. Za razliku od čupanja pincetom, threading, obrve uklanja jednom čistom linijom i čupka dlačice sve odjednom, te je tako puno brže i lakše oblikovati obrve.

„Threadingom se osim oblikovanja obrva uklanjaju dlačice na nadusnicama, bradi i cijelom licu“

Mogu se tretirati dlačice duljine već od 1mm. Prilikom threadinga koristi se poseban konac od 100% pamuka i svile, koji ima antibakterijski film. Pamučna nit je upletena i valjana duž površine kože i u isto vrijeme plete dlačice na konac, koji ih podiže i čupka iz korijena. To je preciznije od bilo koje vrste depilacije i omogućuje bolje i čistije linije, a nema osjećaja ljepljivosti od voska i krema.

Threading se preporuča i odličan je izbor za osobe koji koriste retinol, Roaccutane, antibiotike, ili slične lijekove koji traumatiziraju kožu. Isto tako threadingom se dobiva puno precizniji oblik nego čupkanjem pincetom ili voskom jer je moguće odstraniti samo jednu dlačicu ili cijeli red dlačica odjednom, te se tako dobiva vrlo precizan tzv. ”arch” efekt koji optički podiže cijeli kapak, otvara oko i daje efekt liftinga.

Na radionici threading metode, naučiti ćete samostalno izvoditi dvije tehnike:

depilaciju lica i oblikovanje obrva koncem

Trajanje: 8 sati (2 dana po 4h)

Cijena – na upit
lotus

Anticelulitna cupping terapija / vacum čašice

Nezaobilazna masaža u borbi protiv celulita i omiljena masaža većine naših klijentica je ručna masaža vacum čašicama koja izvrsno potiče cirkulaciju i odvodi toksine iz organizma. Najefikasniji tretman za borbu protiv celulita jer stimulira meko potkožno tkivo te nam omogućuje da drenažom, vacumom i masažom brže i bolje razgradimo čak i najtvrdokornije oblike najgoreg ženskog neprijatelja i postignemo zavidni tonus mišićnog i kožnog tkiva.

Trajanje: 2 dana

Cijena – na upit

 

Cupping terapija leđa / vacum čašice

Drevna kineska metoda u kojoj se terapeut koristi staklenim ili plastičnim čašicama koje rade na principu vakuma, dubinske endodermne  masaže i limfne drenaže, sve upotpunjeno mirisnom podrškom esencijalnih ulja.

Cupping terapija potiče vensku i arterijsku cirkulaciju i limfu, te učvršćuje kožu. Specifična i vrlo učinkovita tehnika kojom se postižu izvanredni rezultati kod bolnih stanja, akutnih i kroničnih  stanja, upala, mišićnih spazmi i zakočenja, i kod deformacija  kralješnice.

Na radionici cupping terapija za leđa, naučiti ćete samostalno izvoditi dvije tehnike:

-Klasični cupping therapy – metoda plastičnim čašicama

-Fire cupping – metoda sa staklenim čašicama i vatrom.

Trajanje: 2 dana

Cijena – na upit
lotus

Moksibustija / mokse

Moksibustija je jedna od metoda pomoći nastalih u sklopu tradicionalne kineske medicine. Zagrijavaju se akupunkturne točke sa zapaljenim štapićem (moksom). Štapići mokse su napravljeni od sušenog i mljevenog divljeg pelina. Pelin (Artemisia vulgaris) se pokazao kao najbolja trava, čije jednakomjerno sagorijevanje oslobađa toplinu, te na taj način omogućava terapijsko djelovanje. Koristi se već više tisuća godina. U kombinaciji s ostalim tehnikama rada na tijelu poput shiatsua, masaža i ventuze (cupping terapija) postižu se izuzetni terapijski učinci, a može se koristiti i kao samostalna terapija ovisno o pojedinim tegobama.

Zadatak i krajnji efekt moksibustije je da, u prvom redu, zagrije akupunkturne točke na meridijanima i iz njih eliminira “hladnoću”, zatim da uspostavi kretanje vitalne energije (qi) i krvi, podigne Yang iz kolapsa i da prevenira mnoga stanja i bolesti. Čak se navodi u literaturi o tradicionalnoj kineskoj medicini da povremeno tretiranje akupunkturnih točaka moksom na zdravom čovjeku prevenira različite vrste bolesti i podiže vitalne energije u tijelu.

Trajanje: 2 dana

Cijena – na upit

 

Đumbiroterapija / đumbiranje

Đumbiroterapija je odlična za pripremu organizma za hladnije dane. Ljekoviti topli oblozi spravljeni od svježeg đumbira se postavljaju na tijelo uz laganu masažu čime se postiže revitalizirajući učinak, pojačava se cirkulacija, potiče se imunološki sustav te oslabađa tijelo nakupljenih štetnih tvari i toksina. Svježi đumbir vraća vitalnost i energiju. Budući da njegova toplina prodire duboko u tkivo, posebice povoljno djeluje na vitalne organe reproduktivnog sustava, te na bubrege i mokraćni sustav. Đumbiroterapija je posebice korisna kod ukočenih leđa, bolova u lumbalnom i području sakruma, bolnih mišića te svih kroničnih bolova. Za osobe koje imaju osjećaj stalne pothlađenosti tokom zimskih perioda, ovo je idealan tretman tokom hladnijih mjeseci.

Trajanje: 1 dan

Cijena – na upit
lotus

RainDrop I VITA flex tehnika

RainDrop tretman

Snažna aromaterapijska metoda namijenjena olakšavanju tegoba vezanih uz kralježnicu i lokomotorni sustav. Čistim nerazrijeđenim esencijalnim uljima tretira se područje uz kralježnicu. Raindrop tehnika je namijenjena osobama koje pate od raznih tegoba sa kralježnicom, problema vezanih uz menopauzu, kroničnog umora, stresa, nesanica i sl. Tretman kojim se pokreće snažan detox organizma, trenutno vraća izgubljenu snagu, podiže imunosustav, učinkovito ublažava napetost i bolove.

Vitaflex – detoksikacija putem stopala

Specifična aromaterapijska tehnika masaže refleksnih zona stopala uz upotrebu čistih nerazrijeđenih esencijalnih ulja. Vrlo ugodan tretman stopala kojim se pokreće snažna detoksikacija organizma.

Trajanje: 3 dana

Cijena – na upit

 

Hot stone masaža

Masaža vrućim vulkanskim kamenjem , uz mirisnu podršku eteričnih ulja. Jedinstvena, opuštajuća  tehnika masaže, kombinacija zagrijanog bazaltnog kamenja i prekrasne, mirisne podrške eteričnih ulja. Ova masaža ima izniman efekt drenaže i izbacivanja štetnih tvari, blagotvorno djeluje protiv stresa, napetosti i zakočenosti mišića, loše cirkulacije, raznih reumatskih stanja, bolova u leđima, tjeskobe, nesanice i depresije.

Trajanje: 2 dana

Cijena – na upit