08/12/2021

Masaža za zdravlje: najstariji ritual prevencije od bolesti

Masaža se uglavnom tretira kao luksuz i wellness tretman opuštanja, no radi se zapravo o jednom od najstarijih tehnika očuvanja zdravlja i jačanja imuniteta. Masaža je vrlo jednostavan, ali moćan oblik iscjeljivanja, koji uključuje dodir, pokret i energiju – osobine, koje se oduvijek povezuju s dobrim osjećajem i zdravljem.

Masaža se u raznim oblicima prakticira već tisućama godina. Danas je priznata kao snažan vid podrške vlastitih tjelesnih iscjeljujućih mehanizama, jer ima duboko smirujući učinak na neuro-muskulatorni sustav, naglašava stanje dubokog opuštanja i obnavlja vlastite rezerve vitalne energije. Koristi se kao dodatak konvencionalnoj medicini i kao terapijski alat za održavanje vlastite prirodne tjelesne ravnoteže.

Kako masaža pomaže zdravlju?

Masaže i rituali tijela mogu pružaju mnoge benefite za tijelo i um te mogu:

Koja je masaža najbolja za mene?

Danas, ukoliko poželite masažu, slobodni ste odabrati između 80 različitih vrsta masaža, terapija i stilova s raznim pritiscima, pokretima i tehnikama. Većina uključuje pritisak, trljanje ili manipulaciju mišića i drugih mekih tkiva s rukama i prstima. Ponekad, u određenim orijentalnim stilovima, koriste se i podlaktice, koljena i stopala.

Možda ste i sami primijetili da su različiti stilovi masaže popularni u različitim periodima. Prije nego što donesete odluku o vrsti masaže koju želite rezervirati za sebe ili neku osobu, postavite sebi ova pitanja:

Prije rezervacije termina za masažu, svakako obavijestite budućeg terapeuta o svojim potrebama, kondiciji i trenutnom zdravstvenom stanju i naravno, informirajte se o stilovima koje terapeut koristi.

Što očekivati od masaže i kako se pripremiti?

Mnogi terapeuti danas, koriste više od jednog stila, te individualno, mogu prilagoditi svaku masažu, ovisno o dobi, stanju, ili bilo kojim posebnim potrebama ili ciljevima koje imate.

Neki terapeuti koriste ulja i razne losione; drugi ne. Većina terapeuta će razodjenuti klijente za masažu, ali neki stilovi to jednostavno ne zahtijevaju. Sama masaža ili terapija može trajati između 5 minuta do 2 sata.

Kako biste poboljšali učinak svoje masaže. Prije same masaže se istuširajte ili obavite toplu kupku. Izbjegavajte jesti sat vremena prije masaže, a nakon tretmana pijte puno vode.

Koju god izabrali, svaka masaža čini dobro zdravlju i može biti sastavni dio vašeg programa kondicije ili održavanja i prevencije zdravlja.

S ljubavlju,

Damira

Posebne pogodnosti

Poklon bon

Iznenadite dragu osobu i darujte joj nezaboravno opuštajuće iskustvo, poklonite ‘AyA POKLON BON.

Pokloni bon

Kartica vjernosti

Cijenimo lojalnost naših klijenata nagrađujemo je AyA karticom vjernosti. Zatražite svoju AyA karticu vjernosti i prilikom svakog dolaska sakupljajte pečate. Svaki osmi dolazak dobivate tretman na kuću – 50% popusta.

Teme mjeseca

Svakog mjeseca za vas pripremamo svježu beauty temu po povoljnim cijenama. Iskoristite promotivnu ponudu i rezervirajte svoj termin. ❤

Rezervacija termina

Beauty paketi

Iskoristite fantastične pogodnosti ‘AyA Beauty paketa kreiranih na osnovu odličnih rezultata i povratnih informacija naših klijenata.

AyA paketi

Newsletter

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.