24/05/2022

Što uzrokuje podočnjake?

PODOČNJACI OGLEDALO ŽIVOTNE SNAGE

Ubičajena je pojava da većina ljudi u zreloj dobi a, nerijetko i u nekom periodu života ima naglašene tamne kolutove ispod očiju. Od milja ih zovemo “podočnjaci”. 

Postoje dva uzroka podočnjaka:
⚜Zadržavanje tekućina ⚜Zadržavanje sluzi

Prvi tip podočnjaka stvara izgled blijedog, vodnjikavog i otečenog pogleda, dok je drugi tip podočnjaka mastan i otečen.

Oba tipa podočnjaka pokazatelji su općeg fizičkog i mentalnog pada vitalnosti. Prije pojave ove vrste podočnjaka dolazi do umora, tjelesne iscrpljenosti, lijenosti, zaboravnosti, neodlučnosti i nemogućnosti da se pokrenemo u životu.

Oba slučaja ukazuju na stagnaciju energije vode u organizmu, osjetljivost živčanog sustava i tendenciju prema oboljenjima bubrega i mokraćnog sustava.

Prvi tip podočnjaka ukazuje na opterečenost bubrega, neispavanost i učestalo mokrenje radi velikog unosa tekućina, šećera, napitaka, voća i sokova.

Drugi tip podočnjaka često je kroničan i ukazuje na nagomilane sluzi i masnoće u području bubrega.
Vodeni podočnjaci koje uzrokuju tekućine se povlače kada osoba smanji unos tekućina i kada produži san. 

Drugi se tip podočnjaka korigira promjenom prehrane koja u organizmu taloži sluz i masnoće; mlječne proizvode, šećere, mesne masnoće i bijelo brašno. 

Kako bi se podigao opći nivo vitalnosti i kako bi se osoba pokrenula iz stagnacije u koju je zapela, preporuka je otići na Face Metamorphosis tretmane, Shiatsu ili akunpunkturu.

Za sklonost podočnjacima i zastojima u regiji i području oko očiju, osim promjena životnih navika je potrebno imati i redovitu rutinu za njegu lica. Stoga vam  preporučujem da prakticirate svakodnevnu samo masažu i drenažu lica kako biste same prevenirale nastajanje i pokretale stagnirane i nakupljanje tekućina. 

Face Metamorphosis program prirodnog pomlađivanja lica, Bukalna masaža, Korugi, Cupping i Gua Sha masaže lica su najučinkovitije prirodne metode za uklanjanje i reduciranje podočnjaka. Jednako tako ciljane Yoga vježbe lica za mišiće će aktivirati i pokrenuti kompletnu zonu područja oko očiju. 
Počnete li uz redovne masaže na svome licu koristiti i estetsku taping metodu (kinesiobeauty trakice) – zaboraviti ćete da podočnjaci postojali. 

Posebne pogodnosti

Poklon bon

Iznenadite dragu osobu i darujte joj nezaboravno opuštajuće iskustvo, poklonite ‘AyA POKLON BON.

Pokloni bon

Kartica vjernosti

Cijenimo lojalnost naših klijenata nagrađujemo je AyA karticom vjernosti. Zatražite svoju AyA karticu vjernosti i prilikom svakog dolaska sakupljajte pečate. Svaki osmi dolazak dobivate tretman na kuću – 50% popusta.

Teme mjeseca

Svakog mjeseca za vas pripremamo svježu beauty temu po povoljnim cijenama. Iskoristite promotivnu ponudu i rezervirajte svoj termin. ❤

Rezervacija termina

Beauty paketi

Iskoristite fantastične pogodnosti ‘AyA Beauty paketa kreiranih na osnovu odličnih rezultata i povratnih informacija naših klijenata.

AyA paketi

Newsletter

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.