08/12/2021

Žena sa stilom – Damira Broz

Beauty centar koji se vodi holističkim smjernicama, s potpuno prirodnom kozmetikom – takvih beauty salona u Hrvatskoj nema mnogo, a riječki Aya Studio vodi Damira Broz – prelijepa dama s rijetkom životnom pričom.

Tko je Damira? Predstavite se našim čitateljima!


Damira Broz voditeljica je i vlasnica Holističkog beauty studija AyA u centru Rijeke.
Sebe bih u kratko opisala kao ženu koja je po svojoj iskonskoj prirodi jedan veliki kreativac, istraživač, vizionar, ljubitelj životinja, sanjar i pomalo hedonist koji voli uživati u životu.

U vašoj bogatoj biografiji ističe se titula holističkog terapeuta. Što to točno podrazumijeva?


Holistički terapeut nije titula, nego više jedan životni put i poziv, koji kao da ima svoju vlastitu živu i dublju životnu svrhu i misiju, putem koje postepeno spoznaješ sebe u istini i ljubavi, te kroz to vlastito unutarnje duhovno putovanje, spontano pomažeš ljudima koji ti dolaze u susret.
Iako se u pozadini i značenju riječi „Holistički terapeut“ krije dugogodišnje strastveno istraživanje, školovanje i sakupljanje znanja i životnih iskustava iz širokog područja cjelovitih prirodnih terapija, zdrave prehrane, raznih radionica samorazvoja, body work tehnika, raznih alternativnih metoda, aromaterapije, wellness terapija, prirodne kozmetike, tradicionalne kineske medicine i ostalog… taj put (samo)istraživanja, zapravo nikada ne prestaje, već se s iskustvom, samo produbljuje. I na kraju, kao u onoj divnoj knjizi Paula Coelha “Alkemičar” shvatiš, da nije bitan cilj već ono putovanje koje ti pomogne da otkriješ svijet i svoju vlastitu svrhu u njemu.

U svome salonu koristite isključivo prirodne preparate i organsku kozmetiku, dok se mnogi saloni ponose upravo rezultatima postignutim “kemijom”. Zašto i kako ste krenuli putem prirode?


Put prema prirodnoj kozmetici započeo je spontano još davne 2008 godine kada sam bila završila školu po britanskom modelu aromaterapije u Zagrebu.
Tada mi se otkrio jedan sasvim novi svijet koji je potpunosti promijenio i produbio pogled mog tadašnjeg poimanje proizvoda koje koristimo u svrhu ljepote.
Tako da mi se put prema prirodnim metodama i proizvodima nametnuo spontano, već od samog početka prije desetak godina, kada sam bila otvorila svoj prvi salon na temu u Zagrebu i svi su me bili u čudu gledali. Danas je kozmetika u skladu s prirodom, zaštitni znak AyA Studija i svakim danom, upravo radi toga imamo sve više poklonika.
Priroda je naš najveći učitelj i sve što nam je potrebno za život, oduvijek već postoji u prirodi. Mudri ljudi poznavali su i štovali prirodu i koristili njenu bogatu riznicu znanja kako bi poboljšali i obogatili svoje i tuđe živote.
Npr. snaga i moć neke biljke budu pretočene u ulje, tinturu, uvarak ili čaj. Osim što nam ta biljka svojim sastavom služi kao čuvarica zdravlja, ona svojom esencijalnom živom vibracijom i energijom, u izvornom obliku i dalje ostaje živa u prirodnoj / organskoj kozmetici. Što je za komercijalnu kozmetiku nešto nezamislivo.
Zamislite buket od 30 crvenih ruža, toliko je cvjetova potrebno da bi se dobila samo jedna kapljica esencijalnog ulja ruže. A, sada pokušajte zamisliti kada samo jedna takva kapljica ruže, bude umiješana pred vama u vašu prirodnu masku, rađenu isključivo za potrebe vašeg lica. Vibracija, ljubav i snaga koju takav preparat posjeduje je apsolutno nemjerljiva sa nekim komercijalnim proizvodom.
Nit vodilja svih holističkih tretmana i beauty rituala za njegu lica koje nudimo u salonu, krije se upravo u jednostavnosti filozofije “u skladu s prirodom.”

Prošli ste brojne edukacije u inozemstvu. Koliko je ova vrsta salona prihvaćena i popularna vani, u odnosu na Hrvatsku?


Prošla sam brojne edukacije u Hrvatskoj i neke u inozemstvu, te se i dalje neprestano usavršavam i ulažem u razna znanja koja mi pomažu u poslu. Sukladno tome, ono što mogu primijetiti je da ovakva vrsta salona na temu “holističke ljepote” u zapadnim zemljama kotira visoko i postaje sve traženija i cijenjenija, pogotovo od strane svjesne publike koja cijeni individualni pristup, sadržaj i kvalitetu.
Moja sanjarska duša smatra da je ovo pravi put u budućnost za beauty industriju.

Pročitala sam da ste na samom početku karijere ostali fascinirani otkrićem dodira. Možete li se za nas prisjetiti svojih početaka?


Na samom početku mog putovanja kroz osobni i profesionalni razvoj, kada sam tek krenula stazama terapeutskog rada 2005 godine u Irskoj, nakon završenog College of Beauty Therapy u Dublinu, gdje sam po prvi put bila očarana iskustvom dodira, fascinacija koja je započela tada, putem brige o ljepoti, traje i do danas, no u međuvremenu se razvila u umijeće dodira. Dodir kao jedan od naših prirodnih i moćnih alata, svakako je odredio moj daljnji životni put kroz holističke terapije.
Između ostalog, posjedujem višegodišnje terapeutsko i voditeljsko iskustvo rada u wellness & kozmetičkoj industriji. Svoje pomalo nekonvencionalno obrazovanje, stjecala sam diljem Hrvatske, Irske i Velike Britanije. Posjedujem internacionalnu Beauty Therapy Diplomu (CIBTAC), završila sam dvogodišnji program školovanja za Spa Wellness terapeuta, školovala sam se po britanskom modelu aromaterapije i završila program usavršavanje iz područja Wellness managmenta. Uz dodatno dugogodišnje educiranje, pohađanje raznih tečajeve i radionica iz struke. Veći dio profesionalnog iskustva stjecala sam u wellnessima poznatih svjetskih hotelskih lanaca i u vlastitoj privatnoj praksi. U Edinburghu (UK), radila sam u poznatom dizajnerskom hotelu Missoni, na poziciji Ass. Wellness manager, nakon čega sam se radi tadašnje ljubavi odlučila vratiti u Hrvatsku, otvoriti vlastiti studio i posvetiti se intuitivnom terapeutskom radu za svoju dušu.
U slobodno vrijeme, veliki sam zaljubljenik u istočnjačke tehnike i iscjeljujuće metode rada na tijelu. U Zagrebu sam završila trogodišnje školovanje iz područja tradicionalne kineske medicine i Shiatsu terapije.
Trenutno sam polaznica škole za integrativni osobni razvoj i terapijski rad. Edukacija po četverogodišnjem programu iz područja integrativne psihologije, tjelesno orijentirane terapije i duhovnosti.

Koliko u privatnom životu pratite vlastite stručne smjernice? Koliko je to uopće moguće u današnjem stresnom i užurbanom svijetu?

U privatnom životu se isto tako trudim slušati i pratiti vlastite profesionalne smjernice, iako se to u ovim današnjem tempu čini gotovo poput neke nemoguće misije. No zapravo, sve je u životu stvar fokusa i organizacije vlastitih prioriteta. Trudim se živjeti zdravo, hraniti se u skladu sa zdravom mediteranskom dijetom, redovito održavam svoj duh i tijelo vježbom i raznim tehnikama rada na tijelu, poput shiatsu tretmana, osteopatije, kiropraktike i aroma masaže. Koristim prirodnu kozmetiku i kao većina žena imam neke svoje male dnevne beauty rituale, jedan od dražih mi je suho četkanje tijela.  Volim prirodu, meditaciju i knjige koje me nadahnjuju, istina, u zadnje vrijeme mi pomalo ponestaje vremena za sve. Osobito smatram da je bitno kultivirati i razvijati vlastite zdrave navike i održavati njihov kontinuitet.

Mnogi danas odlaze iz Hrvatske, no vi ste se vratili. Kako to?

Iz Hrvatske sam otišla iz razloga jer sam slijedila iskru svoje životne strasti i poželjela sam se baviti poslom kojim se danas bavim. A, u Hrvatsku me vratila moja tadašnja ljubav, zbog koje sam doselila u Rijeku i ostala do danas..

Gotovo sve žene imaju onu jednu slabu točku, ono nešto čemu teško odolijevaju. Cipele, torbice, parfemi, nakit… Imate li je i vi?


Volim lijepu odjeću, cipele, torbice i haljine, no neka moja slaba točka bi definitivno bile knjige iz Planetopije.
Da, ovo nije njihova plaćena reklama (smijeh).

I za kraj – kada ste sama sebi najljepši?


Sebi sam nekako najljepša kada sam odmorna u miru i opuštena. Volim ako je u blizini kamen, sunce, more i ljubav.

Izvor:

Tekst&Fotografije: https://extravagant.com

Posebne pogodnosti

Poklon bon

Iznenadite dragu osobu i darujte joj nezaboravno opuštajuće iskustvo, poklonite ‘AyA POKLON BON.

Pokloni bon

Kartica vjernosti

Cijenimo lojalnost naših klijenata nagrađujemo je AyA karticom vjernosti. Zatražite svoju AyA karticu vjernosti i prilikom svakog dolaska sakupljajte pečate. Svaki osmi dolazak dobivate tretman na kuću – 50% popusta.

Teme mjeseca

Svakog mjeseca za vas pripremamo svježu beauty temu po povoljnim cijenama. Iskoristite promotivnu ponudu i rezervirajte svoj termin. ❤

Rezervacija termina

Beauty paketi

Iskoristite fantastične pogodnosti ‘AyA Beauty paketa kreiranih na osnovu odličnih rezultata i povratnih informacija naših klijenata.

AyA paketi

Newsletter

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.