Mokse/Moksibustija

Moksibustija je jedna od najstarijih metoda pomoći nastalih u sklopu tradicionalne kineske medicine. Sastoji se od paljenja posebnih štapića (mokse) čime se zagrijavaju akupunkturne točke.

Štapići mokse su napravljeni od sušenog i mljevenog divljeg pelina. Pelin (Artemisia vulgaris) se pokazao kao najbolja trava, čije jednakomjerno sagorijevanje oslobađa toplinu, te na taj način omogućava terapijsko djelovanje. Koristi se već više tisuća godina.

U kombinaciji s ostalim tehnikama rada na tijelu poput shiatsua, masaža i ventuze (cupping terapija) postižemo izuzetne terapijske učinke, a koristimo ju i kao samostalna terapiju ovisno o pojedinim tegobama.

Kako djeluje?

  • Zadatak i krajnji učinak moksibustije je da zagrije akupunkturne točke na meridijanima i iz njih eliminira “hladnoću”.
  • Uspostaviti kretanje vitalne energije (qi) i krvi,
  • Podići Yang iz kolapsa (aktivnu energiju)
  • Prevencija mnogih stanja i bolesti.

U literaturi o tradicionalnoj kineskoj medicini navodi se da povremeno tretiranje akupunkturnih točaka moksom na zdravom čovjeku prevenira različite vrste bolesti i podiže vitalne energije u tijelu.

Kako izgleda tretman?

Moksa štapići su dugački 20-ak centimetara i promjera su oko 1,5 centimetar. Sa zapaljenim štapićem zagrijavamo točke s razmaka od nekoliko centimetara.

Za vrijeme tretmana osjećate ugodnu toplinu na dijelovima koji se zagrijavaju i automatski se tijelo počinje opuštati.

Moksu radimo kod reume, loše cirkulacije (hladni ekstremiteti), proljeva, kroničnog umora, bolesti bubrega i mokraćnoga mjehura…

Odmah nakon tretmana osjećate se stabilnije, mirnije i vitalnije.

Trajanje

30
minuta

Cijena

150

Paket (5)

Orijentalne masaže & tretmani

Povratak na:
Tretmani lica

Posebne pogodnosti

Poklon bon

Iznenadite dragu osobu i darujte joj nezaboravno opuštajuće iskustvo, poklonite ‘AyA POKLON BON.

Pokloni bon

Kartica vjernosti

Cijenimo lojalnost naših klijenata nagrađujemo je AyA karticom vjernosti. Zatražite svoju AyA karticu vjernosti i prilikom svakog dolaska sakupljajte pečate. Svaki osmi dolazak dobivate tretman na kuću – 50% popusta.

Teme mjeseca

Svakog mjeseca za vas pripremamo svježu beauty temu po povoljnim cijenama. Iskoristite promotivnu ponudu i rezervirajte svoj termin. ❤

Rezervacija termina

Beauty paketi

Iskoristite fantastične pogodnosti ‘AyA Beauty paketa kreiranih na osnovu odličnih rezultata i povratnih informacija naših klijenata.

AyA paketi

Newsletter

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.