Shiatsu

Temelji se na spoznaji da ljudsko zdravlje ovisi o razini i protoku životne chi energije kroz meridijane koji povezuju površinu tijela i unutarnje organe.

Osnovne postavke našeg holističkog pristupa radu, nepresušnog entuzijazma  i posvećenosti imaju temelje upravo u Shiatsu terapiji.

Za razliku od zapadne medicine, Tradicionalna kineska medicina promatra cjelovitost čovjeka. Bolest ne tretira kao neprijatelja već kao određeni disbalans cjelokupnog sustava. Pristupa mu tako da osnažuje slabosti i umiruje napetosti, te na taj način uravnotežuje tijelo, um i duh. Tj. vraća ga u prirodno stanje ravnoteže.

Kao što neravnotežu primjećujete kao nedostatak energije i vitalnosti, ili čak određenih bolesti, tako i uspostavljena ravnoteža ima posljedicu osjetnu u svim aspektima vašeg života u vidu tjelesnog i mentalnog zdravlja, osjećaja dubokog mira i stabilnosti unutar sebe,  inspiracije i produktivnosti.

Shiatsu je umijeće svjesnog dodira koji osluškuje i pokreće životnu energiju (Chi, Qi ili prana) u onim dijelovima vašeg tijela u kojima je ona djelomično ili potpuno zaustavljena.

Na fizičkoj razini zaustavljen protok možete osjećati kao:

 • bolove u tijelu
 • napetosti
 • smanjenu pokretljivost tijela
 • kronični umor
 • nesanica
 • česte lavobolje
 • različiti poremećaji ili bolesti

Na psihološkoj razini simptomatiku blokirane energije možete osjećati kao:

 • nemir
 • strah
 • nestrpljenje
 • tuga (koja ne prolazi)
 • bezvoljnost
 • nedostatak koncentracije
 • depresivna stanja

Sve su to stanja koja ukazuju na kontrakciju odnosno zaustavljen protok Chi-a.

Ako je razina energije visoka i njen je protok nesmetan, osjećate se zdravo i dobro, a ako je razina energije niska i protok blokiran, osjećate se loše i narušenog psihofizičkog zdravlja.

Kako izgleda tretman?

Tretman započinje i završava kratkim razgovorom kako bi u potpunosti bio prilagođen vašim trenutnim potrebama, energetskom i tjelesnom stanju.

Izvodi se na podu ( strunjači ). Tijekom tretmana ste u laganoj odjeći prirodnih materijala što doprinosi komunikaciji i informacijama koje terapeut prima putem dodira.

Terapija objedinjuje akupresuru, tj. pritiske na specifične točke na tijelu, rad na sustavu meridijana, rad na fascijima, i istezanja. Lagano ste uvedeni u duboko stanje relaksacije.

Ovisno o vašem stanju, terapeut će vam savjetovati daljnji ritam dolazaka.

Svjesnost dodira 

Shiatsu praktičar, dodirom i razumijevanjem informacija koje tijelo šalje, različitim shiatsu tehnikama uspostavlja narušen protok energije u tijelu, oslobađa dah, smanjuje bol i vraća tijelu urođenu snagu i vitalnost.

Osjećate svoje prirodno stanje životne radosti i mentalne jasnoće.

Shiatsu je tako uputa i podrška tijelu da se prisjeti i aktivira svoje vlastite sposobnosti te  pokrene procese samoiscjeljenja.

Učinkovit je kao prirodna preventiva bolesnih stanja. Pomaže u uklanjanju različitih poremećaja i bolesti, te smanjuje izraženosti njihovih simptoma.

Pored cjeloživotne inspiracije ljepotom, Shiatsu je moja druga velika ljubav i doživljavam ga kao jedno od onih životnih putovanja koja su me preoblikovala, preusmjerila i dovela bliže do ispunjenja svoje osobne svrhe u životu.
Shiatsu – drevno znanje i umijeće dodira koje me i danas uči dubokoj poniznosti spram života, prirodi i promjenama. Damira

Trajanje

60
minuta

Cijena

350

Paket (5)

Orijentalne masaže & tretmani

Povratak na:
Tretmani lica

Posebne pogodnosti

Poklon bon

Iznenadite dragu osobu i darujte joj nezaboravno opuštajuće iskustvo, poklonite ‘AyA POKLON BON.

Pokloni bon

Kartica vjernosti

Cijenimo lojalnost naših klijenata nagrađujemo je AyA karticom vjernosti. Zatražite svoju AyA karticu vjernosti i prilikom svakog dolaska sakupljajte pečate. Svaki osmi dolazak dobivate tretman na kuću – 50% popusta.

Teme mjeseca

Svakog mjeseca za vas pripremamo svježu beauty temu po povoljnim cijenama. Iskoristite promotivnu ponudu i rezervirajte svoj termin. ❤

Rezervacija termina

Beauty paketi

Iskoristite fantastične pogodnosti ‘AyA Beauty paketa kreiranih na osnovu odličnih rezultata i povratnih informacija naših klijenata.

AyA paketi

Newsletter

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.